www.landsvig.dk/Lokalhistorie  

 
 

  » Forsiden

  » Mit CV

  » Skibsklarerergaarden

  » Journalistik

  » Mellemøsten

  » Artikler

  » Nettets faldgruber

  » Slægten Landsvig

  » Lokalhistorie
      » Buddinge Torv
      » Christoffers Allé
      » Dano
      » Gladsaxe Gymnasium
      » Stengård Skole
      » Stengården Station
      » Svend Fleurons Allé
      » Søborg

  » Ting på skinner

  » Links

  » Sitemap

  » In English

  » Kontakt mig

Min barndoms kvarter - og hvad senere fulgte

Foto: Landsvigs familiealbumJeg ved præcis, at dette billede er taget den 13. august 1957 - min første skoledag. Stedet er Gammelmosevej i Gladsaxe Kommune nord for København. I baggrunden anes bomme og advarselslys ved jernbaneoverskæringen ved Stengården.

I dag er både grusfortorvet og jernbanesporet tværs over vejen erstattet af mere moderne tiltag, men jeg har rodet i skuffer og kuverter for at dokumentere en svunden tid omkring Christoffers Alle, Stengården Station og Stengård Skole.

Jeg sluttede min nærkontakt med det kommunale skolevæsen, da jeg forlod Gladsaxe Gymnasium i 1969. Vi havde 40 års studenterjubilæum i 2009.

Som du kan læse i mit CV, bragte livet mig efterhånden en del omkring i verden, men jeg bor nu med glæde i ejendommen Buddinge Torv mindre end to kilometer fra Christoffers Alle. Det kan næppe forbavse dig, at jeg også har samlet en række gamle billeder fra det område.

Som led i mit arbejde i Gladsaxe Byarkiv kar jeg skrevet nogle historiske arikler, andet et interview med Hellen Bendte Guldberg, som voksede op i Søborg i 20erne og 30erne, om fabrikken Dano ved Buddinge Station og om gadenavnet Svend Fleurons Allé.

Hvad billederne angår, er fotografens navn i mange tilfælde ukendt, og det er under ingen omstændigheder min hensigt at krænke nogens ophavsret. Hvis nogen alligevel føler sig gået for nær, bedes de omgående henvende sig til mig.

Yderligere oplysninger om billeder og personer modtages med glæde, både af undertegnede og af Gladsaxe Byarkiv. Hvis du selv ligger inde med materiale, du kunne tænke dig at få offentliggjort her, er du også meget velkommen.

Og så er der kun tilbage at væbne sig med tålmodighed, mens din computer henter billederne. Der er mange af dem, og jeg syntes, det var synd at komprimere dem særligt meget, fordi mange detaljer ville gå tabt på den måde. Derfor går der måske nogle minutter med at transmittere hver side, selv om jeg godt ved, at det er i strid med almindelig praksis på Nettet.

Skulle du være specielt interesseret i et bestemt af de gamle billeder, kan du for langt de flestes vedkommende klikke på det for at se det i en endnu større udgave.


Forsiden Mit CV Journalistik Mellemøsten Artikler Nettets faldgruber
Slægten Landsvig Lokalhistorie Ting på skinner Links Sitemap In English


This site is © Copyright Hans-Henrik Landsvig, All Rights Reserved


Steve's free web templates

 

   

 

     

     

    PeakCounter Light