www.landsvig.dk/Eksempler på mit arbejde  

 
 

  » Forsiden

  » Mit CV

  » Skibsklarerergaarden

  » Journalistik

  » Mellemøsten

  » Artikler
      »  Hebron
      »  Bagdad
      »  Berlin
      »  Alexandria
      »  Cairo
      »  Bethlehem
      »  Genesaret Sø
      »  Jerusalem
      »  Søborg
      »  Sierra Leone

  » Nettets faldgruber

  » Slægten Landsvig

  » Lokalhistorie

  » Ting på skinner

  » Links

  » Sitemap

  » In English

  » Kontakt mig

Ja, jeg er en gammel rotte i journalistfaget. Her på UPITN i London i 1981 foran datidens højteknologi, inden jeg havde hørt om Internettet.

Artikler

  • Tiden i Mellemøsten gav naturligvis mulighed for her-og-nu reportager, som f.eks. fra den gang i 1997, da alt endnu synes at gå fremad, og det palæstinenensiske selvstyre overtog kontrollen med en del af Hebron.

  • I 1998 var jeg som den eneste danske journalist i Bagdad under bombardementerne kort før jul. Midt i alt skyderiet blev der også tid til at reflektere lidt mere over tingene i en fortrolig snak med en irakisk kollega på en afsides gang i Informationsministeriet.

  • Blandt de ting, som interesserer mig ud over journalistikken, finder vi f.eks. historie, trafikmidler og tysk historie. Og alt dette kan såmænd også bruges på jobbet, som det ses i denne fortælling fra Berlin.

  • Også i Ægypten kører nærtrafikken på skinner. I Alexandria kan man således gense de gamle københavnske sporvogne. Historien om dem er skrevet under en reportagerejse på 14 dage til Ægypten. Sjovt nok var det den eneste af de mange historier fra turen, som rigtigt havde gjort indtryk hjemme i København, og som nogen for alvor kommenterede bagefter.

  • Selv mente jeg, at historien om "Zabaleens" i Cairo var nok så væsentlig - men døm selv…

  • Tilbage i Israel kom jeg også til at skrive om et vaskeægte mirakel, som fandt sted i Jesu fødeby, Bethlehem.

  • I det hele taget var der masser af inspiration at hente til nutidig journalistik i Bibelens historier. En af dem skrev jeg efter en tur ved Genesaret Sø.

  • Jeg skrev også klummer som denne om livets til tider sælsomme gang i Jerusalem.

  • Hjemme i Danmark kunne livet dog også af og til udvikle sig mærkværdigt. Se bare, hvad der en morgen passerede ind gennem min forsvarsløse brevsprække i Søborg.

  • Og lad mig så slutte denne eksempelsamling på et helt andet kontinent. En rejseartikel fra Sierra Leone, skrevet på et tidspunkt, hvor der for en gangs skyld var roligt i det hårdt plagede land.

 


Forsiden Mit CV Journalistik Mellemøsten Artikler Nettets faldgruber
Slægten Landsvig Lokalhistorie Ting på skinner Links Sitemap In English


This site is © Copyright Hans-Henrik Landsvig, All Rights Reserved


Steve's free web templates

 

 

 

   

   

  PeakCounter Light